Nieuws/Sport
765649
Sport

'Als je daar niets van meekrijgt, leef je in een grot'

Dost ergert zich kapot

Teleurstelling bij Bas Dost.

Teleurstelling bij Bas Dost.

Bas Dost stak na het duel van Oranje met Zweden (2-0), waarin hij in de rust in de ploeg kwam voor concurrent Vincent Janssen, zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. 

Teleurstelling bij Bas Dost.

Teleurstelling bij Bas Dost.

"Het is ook een lichtelijke schaamte die erbij komt kijken. Twee keer een eindtoernooi missen, dat is niet best", zei de aanvaller van Sporting Portugal, die in zeventien interlands slechts één keer scoorde, voor de camera van Voetbal Inside.

Dost baalde daarnaast van de discussie over of hij of Janssen in de spits moet staan bij het Nederlands elftal. "Als je daar niets van meekrijgt, leef je in een grot. Natuurlijk heb ik daar van alles over gehoord. Het is heel vervelend, ik heb me kapot geërgerd. Het is logisch dat die discussie ontstaat, maar het is wel irritant als jij daar het middelpunt van bent."

Het feit dat in het uitduel met Zweden (1-1) een zuiver doelpunt van Dost werd afgekeurd, deed de kwalificatiecyclus van Oranje én de loopbaan van de aanvaller geen goed. "Als je mijn carrière nu bekijkt bij het Nederlands elftal, dan ben ik daar niet blij mee. Dat was een moment wat er niet aan meehielp dat het beter zou gaan." 

Bekijk de statistieken van het WK-kwalificatieduel tussen Nederland en Zweden.