Nieuws/Sport
765889
Sport

Chili grijpt overal naast en ontbreekt in Rusland

Arias naar WK met Colombia

Santiago Arias

Santiago Arias

Uruguay en Colombia hebben zich geplaatst voor het WK van volgend jaar in Rusland. 

Santiago Arias

Santiago Arias

Uruguay verzekerde zich van de tweede plaats achter Brazilië, dat zich in maart als eerste land al had geplaatst voor het WK. Dankzij doelpunten van Martin Cáceres, Edinson Cavani en Luis Suárez (twee) won Uruguay in Montevideo met 4-2 van Bolivia.

Colombia speelde met 1-1 gelijk tegen Peru. De Colombianen, met PSV'er Santiago Arias in de ploeg, kwalificeerden zich daarmee als nummer vier van de groep voor het WK. Feyenoorder Renato Tapia eindigde met Peru als vijfde en gaat in de play-offs met Nieuw-Zeeland strijden om één plek op het WK.

Chili greep overal naast. De Zuid-Amerikaanse kampioen stond voor de laatste speelronde op de derde plaats, maar verloor in São Paulo met 3-0 van Brazilië en duikelde daardoor naar plek zes.

Op basis van het doelsaldo moest Chili, de ploeg van onder anderen Alexis Sánchez en Arturo Vidal, Peru voor zich dulden. De Brazilianen Paulinho en Gabriel Jesus (twee keer) deden Chili met hun doelpunten veel pijn. De bondscoach van Chili Juan Antonio Pizzi heeft na de mislukte kwalificatie voor het WK voetbal zijn ontslag aangeboden.