Nieuws/Sport
76684340
Sport

Turnster Elze Geurts in race voor plek in Tokio

Elze Geurts in actie.

Elze Geurts in actie.

Bondscoach Bram van Bokhoven heeft turnster Elze Geurts toegevoegd aan de trajectselectie voor de Olympische Spelen van Tokio, die nu uit negen vrouwen bestaat. Van deze groep mogen er vier komende zomer deelnemen aan het mondiale sportevenement in Tokio.

Elze Geurts in actie.

Elze Geurts in actie.

De 25-jarige Geurts is aan de selectie toegevoegd op basis van haar scores op vloer en sprong bij een testwedstrijd zaterdag in Heerenveen. De selectie bestaat naast Geurts uit Sara van Disseldorp, Vera van Pol, Eythora Thorsdottir, Sanna Veerman, Naomi Visser, Tisha Volleman, Lieke Wevers en Sanne Wevers

Deze negen turnsters zullen tijdens twee olympische kwalificatiemomenten op zondag 13 juni en zaterdag 26 juni in Rotterdam in actie komen. Daarna kiest Van Bokhoven zijn olympische keurkorps. Nederland heeft zich bij de WK van 2019 als team geplaatst voor de Spelen.

Ter voorbereiding op deze kwalificatiemomenten nemen Van Disseldorp, Van Pol en Veerman deel aan de wereldbeker in Varna in Bulgarije (27-30 mei). De andere zes turnsters bereiden zich tijdens een besloten trainingsstage voor in Heerenveen.

Namens Nederland komen ook zes mannen in Varna in actie: Jermain Grünberg, Rick Jacobs, Frank Rijken, Casimir Schmidt, Martijn de Veer en Epke Zonderland.