Sport/Voetbal
767143953
Voetbal

Wereldvoetballer Lewandowski: ’Dit betekent echt veel voor mij’

Bayern München leverde donderdag met Robert Lewandowski voor het eerst in de clubgeschiedenis de wereldvoetballer van het jaar. De Duitse topclub, die vorig seizoen alle hoofdprijzen won, zag bovendien Manuel Neuer uitgeroepen worden tot beste doelman.

„Dit betekent echt veel voor mij”, aldus de 32-jarige Lewandowski. „Ik hoop dat we met Bayern niet weer zo lang hoeven te wachten. Ik hoop dat ons tijdperk voortduurt. We hebben hele goede spelers. Hele jonge speler ook, die er klaar voor zijn.”

De Duitser Lotthar Matthäus was in 1991 de eerste winnaar, als speler van Internazionale. De prijs ging daarna ook vaak naar spelers uit de Italiaanse of Spaanse competitie.

„Vandaag vind ik het moeilijk om onder woorden te brengen hoe trots en blij we zijn”, aldus Karl-Heinz Rummenigge, directievoorzitter van Bayern München. „FC Bayern heeft in zijn geschiedenis nooit de wereldvoetballer geleverd en Robert Lewandowski heeft deze eer meer dan verdiend.”

Lewandowski is nog niet van plan te stoppen. „Ik wil nog vele jaren op topniveau spelen. Ik ben in mijn hoofd altijd al weer bezig met het winnen van de volgende prijs”, zei hij.