Sport/Voetbal
770303906
Voetbal

Goffertstadion tot nader order gesloten

De tribune met hossende Vitesse-supporters bezwijkt.

De tribune met hossende Vitesse-supporters bezwijkt.

Amsterdam - Het Goffertstadion is tot nader order gesloten, dat meldt de bespelende club NEC Nijmegen op zijn website.

De tribune met hossende Vitesse-supporters bezwijkt.

De tribune met hossende Vitesse-supporters bezwijkt.

Een deel van de tribune bij het uitvak stortte zondag kort na het fluitsignaal in, toen Vitesse-supporters daar met hun spelers de 0-1 overwinning op de aartsrivaal vierden. Naar aanleiding daarvan heeft omgevingsdienst ODRN met de eigenaar, de gemeente Nijmegen, besproken dat het stadion voorlopig moet worden gesloten.

Het is niet bekend wat de oorzaak is van het instorten van de tribune. De gemeente Nijmegen laat een extern bureau onderzoek doen naar de toedracht. Dit moet duidelijk maken hoe dit incident heeft kunnen plaatsvinden.

„We begrijpen de keuze van de gemeente om het stadion tot nader order te sluiten”, aldus woordvoerder Nick van der Cammen. „Voor ons is het van belang dat er gedegen onderzoek wordt uitgevoerd, waarbij in de toekomst de veiligheid van iedereen in het stadion gewaarborgd moet zijn. Dit besluit betekent tegelijkertijd dat wij verder gaan kijken naar een externe locatie om – tenminste voor de korte termijn – onze wedstrijden af te werken. De gesprekken met andere clubs en de KNVB lopen al sinds gisteren, omdat we hier op voorbereid waren.”

De volgende thuiswedstrijd van NEC is op 31 oktober tegen FC Groningen. Voor die tijd moet de club een tijdelijk onderkomen hebben gevonden. GelreDome van aartsrivaal Vitesse is vanwege de onderlinge spanningen tussen aanhangers van Vitesse en NEC geen optie. Andere nabijgelegen stadions, zoals die van TOP Oss en VVV-Venlo, zijn te klein om alle seizoenkaarthouders te huisvesten (9.600 man).

Dat maakt dat de NEC-directie een lastige puzzel te leggen heeft. Bovendien moet de nummer elf van de Eredivisie ook toestemming krijgen van de burgemeester van de gemeente waar het wil gaan spelen. AZ zag twee jaar geleden paar opties afvallen toen het moest uitwijken na het instorten van het dak in het AFAS Stadion, doordat de betreffende burgemeesters hen geen goedkeuring verleenden.