Sport/Voetbal
772459555
Voetbal

’Hoezo een vedette? Gewoon een topper’

FC Emmen-speler Miguel Araujo schrijft troostbriefje voor gewonde fan Noah (7)

Noah met zijn briefje

Noah met zijn briefje

EMMEN - Je bent een 7-jarige voetbalfanaat, stoot je hoofd en krijgt diezelfde dag nog een troostbriefje van een van je favoriete spelers. Noah Fokkema (7) uit Emmen kreeg een hart onder de riem van FC Emmen-speler Miguel Araujo.

Noah met zijn briefje

Noah met zijn briefje

De 7-jarige stootte zondag in de schuur zijn hoofd, had een flink gat in zijn hoofd en moest snel naar het ziekenhuis om het te laten hechten. Zijn buurtgenoot Araujo, waar Noah groot fan van is, hoorde ervan.

De speler, die oorspronkelijk uit Peru komt, wilde hoe dan ook zijn jonge fan troosten. „In Google Translate voerde hij tekst in. Op het briefje staat: ’Ik hoop dat het goed met je gaat en dat je snel herstelt. Je vriend Miguel Araujo. Doe voorzichtig en tot snel’, vertelt trotse opa Piet Fokkema.

De 7-jarige Noah, die bij DZOH speelt, kreeg het briefje via zijn voetbaltrainer. Opa Fokkema is er zo blij mee, dat er meteen een lijstje omheen is geplaatst. „Er wordt vaak negatief gepraat over professionele voetballers. Dit is toch geweldig. Hoezo een vedette? Dit is gewoon een topper!”

Bron: Dagblad van het Noorden