Sport/Tennis
774476159
Tennis

Halep trekt zich terug

Nadal bij rentree direct onderuit, ook Ruud en Kyrgios uitgeschakeld

Borna Coric wordt gefeliciteerd door Rafael Nadal.

Borna Coric wordt gefeliciteerd door Rafael Nadal.

Rafael Nadal heeft zijn eerste wedstrijd op het toernooi van Cincinnati woensdag verloren van de Kroaat Borna Coric. De 25-jarige Kroaat won van Nadal met 7-6 (9), 4-6 en 6-3.

Borna Coric wordt gefeliciteerd door Rafael Nadal.

Borna Coric wordt gefeliciteerd door Rafael Nadal.

Voor de 36-jarige Spanjaard was het de eerste keer dat hij weer in actie kwam sinds zijn buikspierblessure op Wimbledon. Hij trok zich daar terug voor de halve finale tegen Nick Kyrgios. De Australiër verloor vervolgens in de finale van Novak Djokovic.

Tegen Coric, die op de weg terug is na een schouderblessure, was het duidelijk dat Nadal pas zijn eerste wedstrijd van het hardcourtseizoen speelde. Hij was zoekende en noteerde 23 onnodige fouten. Na bijna 3 uur maakte Coric het af met een winner met zijn forehand.

„Het was erg speciaal. De laatste twee jaar lag ik eruit en heb ik niet op het hoogste podium gespeeld. Ik keek gewoon uit naar deze wedstrijd en dat ik heb gewonnen, is best wel gekkenwerk”, zei de voormalig nummer 12 van de wereld. Hij is door zijn blessure afgezakt naar plek 152.

Vierde nederlaag

Voor Nadal was het pas zijn vierde nederlaag van het seizoen. Eerder verloor hij in Indian Wells, Madrid en Rome. Nadal heeft nog anderhalve week om zich voor te bereiden op de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het jaar. Hij kan half september in New York zijn 23e grandslamtitel veroveren, maar daarvoor moet hij wel uren maken, zo erkende de tennisgigant.

"Ik speelde overduidelijk niet mijn beste wedstrijd en dat kan gebeuren. Als je terugkomt na een zware periode, dan is het makkelijker te accepteren. Maar ik moet beter worden en trainen. Ik moet aan mijn returns gaan werken en heb trainingsdagen nodig, dat staat vast. Vandaag was ik duidelijk nog niet klaar om de wedstrijd te winnen", aldus Nadal.

Ruud en Kyrgios uitgeschakeld

Ook de als vijfde geplaatste Casper Ruud werd vroegtijdig uitgeschakeld. De Noor liet zich met 6-3 6-3 verassen door de Amerikaan Ben Shelton, de nummer 229 van de wereld. De 19-jarige Shelton maakt deze week zijn debuut op een masterstoernooi.

De Australiër Nick Kyrgios, die ook dit hardcourtseizoen in goeden doen is, werd met 6-3 6-2 kansloos gelaten door de als elfde geplaatste Amerikaan Taylor Fritz.

Halep trekt zich terug

Simona Halep heeft zich teruggetrokken uit het grote WTA-toernooi van Cincinnati. De Roemeense nummer 6 van de wereld ondervindt hinder van een bovenbeenblessure. Ze zou het in de tweede ronde opnemen tegen de Russin Veronika Koedermetova.

Halep schreef afgelopen weekend het WTA-toernooi van Toronto op haar naam en verzekerde zich daarmee van een terugkeer in de mondiale top 10. Ze geldt vanaf volgende week als een van de outsiders voor de titel op de US Open. Het laatste grandslamtoernooi van het jaar begint op maandag 29 augustus.

Halep stond drie keer in de finale in Cincinnati. Vier jaar geleden verloor ze in de eindstrijd van de inmiddels gestopte Kiki Bertens.

De Poolse Iga Swiatek is als eerste geplaatst in Cincinnati. De nummer 1 van de wereld begon haar jacht op de titel met een zege in twee sets op de Amerikaanse Sloane Stephens: 6-4 7-5.