Sport/Voetbal
776395689
Voetbal

Olympique Lyon te sterk in Frankrijk

Pijnlijke avond voor Matthijs de Ligt met Juventus

Matthijs de Ligt onderuit met Juventus.

Matthijs de Ligt onderuit met Juventus.

Het wordt nog een flink karwei voor Juventus om de laatste acht van de Champions League te bereiken. Met Matthijs de Ligt in de basis ging de koploper van Italië verrassend onderuit bij de nummer zeven van Frankrijk, Olympique Lyon: 1-0.

Matthijs de Ligt onderuit met Juventus.

Matthijs de Ligt onderuit met Juventus.

De beslissende treffer viel op het moment dat Matthijs de Ligt. Na een half uur voetbal kwam Juventus-verdediger Alex Sandro ongelukkig terecht op de Nederlandse verdediger. De aangeslagen De Ligt moest een wond op zijn hoofd laten hechten. In de eerste de beste aanval van Lyon was het raak. Lucas Tousart opende de score.

De Ligt keerde vervolgens snel terug binnen de lijn. De 20-jarige Nederlander speelde een vrijwel foutloos duel, maar omdat zijn elftal er niet in slaagde om te score moet Juventus op 17 maart vol aan de bak om een plek in de kwartfinales van de belangrijkste Europa Cup veilig te stellen.

Cristiano Ronaldo baalt.

Cristiano Ronaldo baalt.

Vorig seizoen verloor Lyon in de achtste finales over twee duels van FC Barcelona, Juventus schakelde Atletico Madrid uit en verloor bij de laatste acht van Ajax.

Fraaie reeks Olympique Lyon

Lyon heeft de laatste negen thuiswedstrijden in de Champions League niet verloren; twee keer werd er gewonnen en zeven keer gelijkgespeeld. Juventus had al tien jaar niet meer van een Franse tegenstander verloren. In 2009 was Girondins de Bordeaux te sterk voor 'Juve', ook in de Champions League.