Sport/Voetbal
778932648
Voetbal

FC Twente strikt Japans ’wonder’

Keito Nakamura in actie

Keito Nakamura in actie

ENSCHEDE - FC Twente heeft zich versterkt met de Japanse aanvaller Keito Nakamura. De club uit Enschede, terug in de eredivisie, huurt het 18-jarige talent voor twee jaar van Gamba Osaka. Twente bedong tevens een optie tot koop op de jeugdinternational.

Keito Nakamura in actie

Keito Nakamura in actie

„Keito is een van de allergrootste talenten van Japan”, zegt technisch directeur Ted van Leeuwen. „Hij is technisch vaardig, heeft een opmerkelijke spelintelligentie voor iemand van zijn leeftijd en kan op alle vijf aanvallende posities uit de voeten. Keito past perfect in ons spelsysteem. Een fijne speler ook voor het publiek. Het mag een klein wonder genoemd worden dat we met onze bescheiden financiële middelen erin geslaagd zijn een speler met deze kwaliteiten aan te trekken.”

Nakamura blijft nog even in Japan. De aanvaller, die eind deze maand zijn 19e verjaardag viert, speelt eind deze week met Gamba Osaka tegen Nagoya Grampus en stapt daarna in het vliegtuig naar Nederland. Nakamura gaat met rugnummer 13 spelen bij FC Twente.

De Tukkers versterkten zich ook met Giorgi Aburjania, die overkomt van Sevilla. Net als Nakamura wordt de Georgische middenvelder voor twee jaar gehuurd met een optie tot koop. Van Leeuwen en trainer Gonzalo Garcia kennen de 24-jarige international uit hun gezamenlijke tijd bij de Cypriotische club Anorthosis Famagusta. Met de Spaanse aanvaller Aitor Cantalapiedra speelt ook nog een oud teamgenoot van Aburjania in Enschede. „Aitor ken ik van Sevilla en is een vriend van me”, aldus de Georgiër, die Twente naar eigen zeggen afgelopen seizoen nauwlettend heeft gevolgd.