Sport/Voetbal
779421593
Voetbal

Barcelona wint Trofeu Joan Gamper

VIDEO Frenkie de Jong scoort en maakt indruk: ’We willen dat hij blijft’

De Jong is Dani Alves te snel af.

De Jong is Dani Alves te snel af.

FC Barcelona heeft in de strijd om de Trofeu Joan Gamper het Mexicaanse Pumas UNAM kansloos gelaten. In een vol Camp Nou werd het, mede dankzij een doelpunt van Frenkie de Jong, liefst 6-0. Trofeu Joan Gamper is volgens traditie de openingswedstrijd van het seizoen voor Barça.

De Jong is Dani Alves te snel af.

De Jong is Dani Alves te snel af.

Robert Lewandowski liet zich direct gelden bij zijn eerste wedstrijd namens FC Barcelona in Camp Nou en al in de derde minuut was de Poolse spits trefzeker. Hij omspeelde de Mexicaanse keeper en schoot vanuit een moeilijk hoek in de korte hoek raak. Met een oogstrelende hakbal stelde Lewandowski Pedri in staat om de 4-0 te maken. Pedri was twee keer trefzeker en ook Ousmane Dembélé en Pierre-Emerick Aubameyang kwamen tot scoren.

De Jong bepaalde vijf minuten voor tijd de eindstand met een beheerste schuiver. De veelbesproken De Jong - van wie het nog niet zeker is of hij in Barcelona blijft - deed de hele tweede helft mee, Memphis Depay verving na een uur Lewandowski.

Nog meer aanwinsten

Voorafgaand aan het duel ging voorzitter Joan Laporta nog maar eens in op de situatie van De Jong. „Hij is een Barça-speler van hoge kwaliteit. Met hem en zijn teamgenoten hebben we een heel sterk middenveld. Hij heeft aanbiedingen, maar we willen dat hij blijft en hij wil ook blijven”, aldus Laporta, die ruimte moet vrijmaken om nieuwe spelers speelgerechtigd te kunnen maken.

„Er zijn spelers die moeten vertrekken en daar wordt aan gewerkt. En er zullen nog meer aanwinsten komen. Komende week hopen we de spelers te registreren die we al hebben aangetrokken.”

FC Barcelona opent de Spaanse competitie volgend weekend met een thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano.