Sport/Darts
780895444
Darts

Tegenslag voor Raymond van Barneveld: geen wildcard voor World Series of Darts Finals in Amsterdam

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld

AMSTERDAM - Het was de verwachting dat Raymond van Barneveld een wildcard zou krijgen voor de World Series of Darts in Amsterdam, maar dat is bedrogen uitgekomen voor de darter uit Den Haag.

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld

De vijfvoudig wereldkampioen won eerder dit jaar nog een Players Championship, maar toch ging de uitnodiging (mochten er vier naar Nederlanders gaan) naar de in vorm zijnde Danny Noppert. Naast Noppert kregen ook Dirk van Duijvenbode, Vincent van der Voort en Jefrrey de Zwaan een uitnodiging. Michael van Gerwen mag automatisch meedoen.

Gerwyn Price, Peter Wright, Van Gerwen, Dimitri Van den Bergh, Gary Anderson, Nathan Aspinall, Jonny Clayton en Fallon Sherrock waren de eerste acht die waren uitgenodigd voor de World Series of Darts Finals. De eerste vier op de PDC-ranking die nog geen invitatie hadden, mogen ook meedoen: James Wade, José de Sousa, Michael Smith en Dave Chisnall. Naast de vier Nederlandse darters werden ook nog eens vier niet-Nederlandse spelers uitgenodigd: Madars Razma, Krzysztof Ratajski, Gabriel Clemens en John Henderson.

De World Series Finals wordt gespeeld van 29 tot en met 31 oktober in AFAS Live in Amsterdam. De World Series of Darts werd al 4 keer door Van Gerwen gewonnen: in 2015, 2016, 2017 en 2019. Gerwyn Price won vorig jaar.

Toch maakt Barney nog kans om mee te doen. Op 18 oktober is er een kwalificatietoernooi. Dan kan hij wellicht alsnog deelname afdwingen.