Sport/Voetbal
781024595
Voetbal

Michel Preud’homme zegt nee tegen ’carte blanche’ van FC Twente

In de zoektocht naar een nieuwe trainer heeft FC Twente nul op rekest gekregen van Michel Preud’homme. De Belg heeft het aanbod van de club uit Enschede naast zich neergelegd. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Preud’homme, die tijdens het seizoen 2010/2011 de scepter zwaaide bij FC Twente, zou carte blanche krijgen in De Grolsh Veste. Hij zou naast het trainerschap ook de gehele club op technisch vlak mogen reorganiseren.

De 61-jarige Belg zegt dat hij gecharmeerd is van de interesse en dat hij een goede tijd heeft gekend in Enschede. In het ene seizoen dat hij trainer was veroverde hij met de club de beker en de Johan Cruijff Schaal. De titel moest de oud-doelman op de slotdag van de Eredivisie in een onderling duel aan Ajax laten.

FC Twente nam dit seizoen afscheid van trainer Gonzalo Garcia. De Uruguayaan stond, toen er door de KNVB een streep door de competitie werd gezet vanwege het coronavirus, veertiende. De Tukkers en Garcia gingen uit elkaar en derhalve zag Twente in Preud’homme een goede opvolger, maar hij is „niet vrij.”

Preud’homme heeft na het afzeggen van FC Twente ook zijn werkzaamheden bij Standard, waar hij tot op heden de trainer was, naast zich neergelegd. Hij had nog een contract voor een seizoen, maar hij zou het niet meer kunnen opbrengen om verder te gaan. Preud’homme blijft volgens de Belgische krant nog wel verbonden aan Standard Luik. Hij gaat door als technisch directeur, een functie die hij nu ook al vervult, en behoudt als vicevoorzitter ook zijn zetel in de raad van bestuur van de club.