Sport/Voetbal
781262420
Voetbal

Ilkay Gündogan pakt door: ’Nieuw CL-format de minst erge van twee kwaden’

Ilkay Gündogan

Ilkay Gündogan

Amsterdam - Na de oprichting van de Super League lieten fans en ook spelers zich horen tegen de plannen. En met succes. Ilkay Gündogan heeft de smaak te pakken gekregen en opent nu de aanval op het nieuwe Champions League-format.

Ilkay Gündogan

Ilkay Gündogan

De middenvelder van Manchester City stelt dat de huidige Champions League helemaal niet aan verbetering toe is. „De momenteel bestaande opzet werkt goed. Dat is de reden dat het de meest populaire clubcompetitie ter wereld is. Voor ons de spelers en ook de fans.”

De Duitser heeft de nodige vraagtekens bij de variant die vanaf het seizoen 2024/25 zou moeten gaan gelden. Hierin worden er in een soort competitievorm tien wedstrijden afgewerkt en is er voor sommige teams een play-offronde, alvorens de knock-outfase bereikt kan worden. Dat is volgens Gündogan te veel van het goede.

„Altijd maar meer en meer en meer wedstrijden, denkt er dan niemand aan de spelers?”, zo vraagt hij op Twitter. „Het nieuw Champions League-format is de minst erg van twee kwaden, omdat je het afzet tegen de Super League.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo