Sport/Voetbal
782725877
Voetbal

NAC Breda houdt pefecte reeks in stand

Jong AZ sloopt De Graafschap

Jong AZ laat De Graafschap volstrekt kansloos.

Jong AZ laat De Graafschap volstrekt kansloos.

Jong AZ heeft De Graafschap een flink pak slag gegeven. Het tweede elftal van de club uit Alkmaar zegevierde met maar liefst 7-3 op het eigen trainingscomplex in Wijderwormer.

Jong AZ laat De Graafschap volstrekt kansloos.

Jong AZ laat De Graafschap volstrekt kansloos.

Mohamed Taabouni (2), Zakaria Aboukhlal (2), Thijs Oosting, Håkon Evjen en Tijjani Reijnders scoorden voor Jong AZ, dat na 41 minuten al leidde met 5-0. Ralf Seuntjens, Elmo Lieftink en Daryl van Mieghem deden iets terug voor De Graafschap.

Seuntjens viel vlak na zijn doelpunt uit met een ogenschijnlijk zware blessure. De spits van De Graafschap verliet net voor de rust op een brancard het veld na een duel met Tijs Velthuis.

Jong AZ speelde het laatste kwartier met tien man, na een tweede gele kaart voor Evjen. De Graafschap wist de eerste twee duels in de Keuken Kampioen Divisie wel te winnen. Jong AZ staat na twee overwinningen en na twee nederlagen in de middenmoot van de eerste divisie.

NAC Breda nog altijd perfect

NAC Breda is nog altijd zonder puntenverlies. De ploeg van trainer Maurice Steijn won ook de vierde competitiewedstrijd. Jong FC Utrecht werd met 2-0 verslagen. NAC leidt met twaalf punten, gevolgd door Almere City FC met tien.

Nick Venema opende in de negentiende minuut de score met een trefzekere uithaal. Hij was in de tiende minuut ingevallen voor de gehavende Lex Immers. In de 32e minuut moest ook ploeggenoot Robin Schouten geblesseerd naar de kant. Zijn vervanger was Jethro Mashart.

Na de rust besliste Sydney van Hooijdonk het duel. Het was zijn vierde competitietreffer.