Nieuws/Sport
7839
Sport

Blind verbaast zich over Fenerbahçe: 'Ik had geen enkele afspraak'

Jeremain Lens moet geblesseerd naar de kant.

Jeremain Lens moet geblesseerd naar de kant.

LUXEMBURG - Bondscoach Danny Blind ontkent dat hij schuld heeft aan de blessure die Jeremain Lens woensdag opliep tijdens de oefeninterland tegen België (1-1).

Jeremain Lens moet geblesseerd naar de kant.

Jeremain Lens moet geblesseerd naar de kant.

Lens was bij Fenerbahçe juist goed bezig na een blessureperiode, maar liep tegen België in de tweede helft, tijdens een felle sprint, een hamstringblessure op. De aanvaller staat vermoedelijk wekenlang aan de kant. Tot teleurstelling van Advocaat. Lens kon een wedstrijd per week goed aan en het was voor de medische staf van Fenerbahçe een verrassing dat Lens al in de oefenwedstrijd tegen België werd opgesteld. Dat lag nog niet in het rime van de opbouw van wedstrijden.

"Ik had geen enkele afspraak met Advocaat'', beweerde Blind zaterdag in Luxemburg. "Ik heb me uitermate verbaasd over de verhalen. Ik heb vorige week na de Europese wedstrijd tegen Manchester United wel met Dick gebeld. Hij repte toen met geen woord over hamstringklachten. Het enige wat hij zei, was dat Lens nog wat irritatie aan de knie had, een overblijfsel van diens tijd bij Sunderland. Ik heb Dick verteld dat ik Jeremain tegen België ging opstellen en tegen Luxemburg waarschijnlijk niet, omdat Robben terug kwam. Hij vond dat prima. Daarom verbaas ik me zeer over deze gang van zaken.''