Sport/Tennis
785720584
Tennis

Bertens na opmerkelijke comeback toch onderuit

Kiki Bertens redt het niet.

Kiki Bertens redt het niet.

Kiki Bertens is tijdens de tweede ronde van het WTA-toernooi in Wuhan uitgeschakeld.

Kiki Bertens redt het niet.

Kiki Bertens redt het niet.

De 27-jarige Nederlandse werd op het hardcourt in China aanvankelijk met bruut geweld van de baan geveegd door de zes jaar jongere Wit-Russin Aryna Sabalenka. In de tweede set kwam Bertensechter knap terug van een 5-1 achterstand, maar toch moest ze buigen: 6-1 en 7-6 (9).

Bertens had weer een beetje vertrouwen getankt met een zege op Bernarda Pera in de openingspartij. Tegen Sabalenka richtte ze zich knap op. In totaal maakte ze vier wedstrijdpunten ongedaan. Bertens kreeg in de spannende tiebreak zelf ook een setpunt, maar dat werd weggewerkt met een ace. Haar vijfde kans benutte Sabalenka wel. Van de nummer veertien van de wereld Sabalenka had Bertens dit jaar al twee keer gewonnen, en in toaal vier keer. Op dit moment komt ze echter vertrouwen en vorm tekort om topspeelsters weg te zetten.

Geen slecht jaar

Bertens boekte sinds de US Open slechts één overwinning. In de laatste twee toernooien vloog de nummer acht van de wereld er telkens direct uit. Bertens verkeert in een dip, maar 2019 is geen slecht jaar voor haar. Ze won twee toernooien en bereikte ook nog eens twee finales.

Tijdens de Aziatische Tour ontbreekt Raemon Sluiter na goed overleg in de box van Bertens. Elise Tamaëla vervangt de vaste coach en kwam tegen Sabelanka twee keer de baan op voor een coachingsmoment.