Sport/Voetbal
786005528
Voetbal

Miedema: ’Dat miste ik bij Bayern München’

Vivianne Miedema in actie tegen Slavia Praag.

Vivianne Miedema in actie tegen Slavia Praag.

Vivianne Miedema schoot woensdagavond op ongelooflijke manier uit haar slof in het Champions League-duel met Slavia Praag. De 23-jarige Nederlandse trof vier keer doel in een tijdsbestek van 28 minuten.

Vivianne Miedema in actie tegen Slavia Praag.

Vivianne Miedema in actie tegen Slavia Praag.

Toch was er niet alleen blijdschap die overheerste bij de topscorer aller tijden van de Oranje Leeuwinnen. „We hadden een grote zege nodig, maar we balen van de twee late goals die we hebben geïncasseerd. 5-2 in het heenduel is niet slecht natuurlijk”, vertelde Miedema na de ruime overwinning van haar elftal in het heenduel van de achtste finales op de website van haar Engelse werkgever.

Miedema gelooft in groot succes van Arsenal dit seizoen in de Champions League. „Je hebt een beetje geluk nodig met de loting, maar alles kan in de Champions League. We moeten top zijn. We hebben een heel goede ploeg en kunnen ver komen. We spelen hier het voetbal dat ik wil spelen. Dat helpt mij om belangrijk te zijn in dit team. Ik ben een nummer negen en leef voor doelpunten. Dat miste ik bij Bayern München, en heb ik hier weer gevonden. Daarom ben ik verkast en heb ik het hier zo naar mijn zin.”

Miedema speelt bij Arsenal onder meer samen met Daniëlle van de Donk en Jill Roord, ook teamgenoten bij het Nederlands elftal. „Ik speel al een jaar of zes met Jill en Daniëlle bij Oranje. Jill ken ik al sinds ik zes jaar oud ben. Ik speel hier nu drie seizoenen. Iedereen kent mij nu goed hier.”