Sport/Voetbal
786909694
Voetbal

Video: Atlético Madrid-spelers ’noodgedwongen’ met oude Fiat Panda door de sneeuw

Lemar, Vrsaljko en Carrasco met de Fiat Panda

Lemar, Vrsaljko en Carrasco met de Fiat Panda

MADRID - Vergeet de Lamborghini’s, Maserati’s of Aston Martins. De Belgische speler Yannick Carrasco speelt vandaag (maandag, red) chauffeur voor zijn ploegmaten in een oude Fiat Panda. Die blijkt prima geschikt om door de sneeuw te rijden nadat de storm ’Filomena’ de missie van de voetballers om op training bij Atlético Madrid te geraken, danig bemoeilijkte.

Lemar, Vrsaljko en Carrasco met de Fiat Panda

Lemar, Vrsaljko en Carrasco met de Fiat Panda

Carrasco, op de foto met Thomas Lemar, Sime Vrsaljko en Mario Hermoso, kreeg de auto in bruikleen van zijn buurman nadat hij door de sneeuwstorm moeilijkheden had zijn eigen auto uit zijn garage te krijgen. „Hij werkt heel goed in de sneeuw”, lachte Carrasco tegen plaatselijke reporters. De bewuste Fiat Panda heeft 4x4-aandrijving. Daardoor heeft hij meer tractie. Zijn geringe gewicht en dunne banden zorgen er dan weer voor dat hij meer manoeuvreerbaar is dan andere wagens.

De voetballers konden hun pret alleszins niet op in het kleine autootje. Toen ze Llorente voorbijscheurden op weg naar training, kon diens bijrijder het niet laten er een filmpje van te maken. Eenmaal aangekomen bij het oefencomplex gingen de voetballers uitgebreid op de foto met het opvallende voertuig.

Carrasco en Atlético zagen afgelopen weekeinde hun wedstrijd tegen Athletic de Bilbao uitgesteld worden door de sneeuwstorm. Concurrent Real Madrid speelde wel, maar raakte niet verder dan een 0-0 bij Osasuna. Daardoor blijft Atlético leider met liefst drie (!) wedstrijden minder gespeeld.