Sport/Tennis
786918260
Tennis

Onbegrip over niet toelaten ongevaccineerde Djokovic: ’Regelgeving VS achterhaald’

Novak Djokovic

Novak Djokovic

MIAMI - Toernooidirecteur Tommy Haas heeft er geen begrip voor dat Novak Djokovic niet kan deelnemen aan het masterstoernooi van Indian Wells. De Servische nummer 1 van de wereld mag de Verenigde Staten nog altijd niet in omdat hij niet is gevaccineerd tegen het coronavirus.

Novak Djokovic

Novak Djokovic

„Heel teleurstellend. Ik denk dat Amerika het enige land is dat nog steeds de restricties heeft dat je het land niet in mag als je niet gevaccineerd bent”, zei Haas kort na de start van ’zijn’ masterstoernooi. Volgens de oud-prof uit Duitsland is de regelgeving in de Verenigde Staten achterhaald.

„Ook andere professionele atleten over de hele wereld hebben besloten zich niet te laten vaccineren. We moeten het onderwerp laten gaan en hem gewoon laten spelen. Ik zie geen reden en ik ben ook erg teleurgesteld dat hij er niet is. Veel mensen in de tenniswereld en wij als toernooi hebben alles geprobeerd om Djokovic hier te laten spelen, maar tevergeefs. Hij is de beste speler ter wereld. Ik vind het triest. Hij schreef me zelf ook hoe graag hij erbij had willen zijn.”

Vrijstelling

Djokovic probeerde vrijstelling te krijgen, maar die werd afgewezen. Hij staat nog op de deelnemerslijst voor het toernooi van Miami, over twee weken, maar de kans dat hij in Florida deelneemt, lijkt klein.

De 35-jarige Djokovic won het masterstoernooi van Indian Wells vijf keer. In 2019 deed hij voor het laatst mee in Californië.