Sport/Wielrennen
786980786
Wielrennen

’Gele’ Vos sprint naar tweede etappezege Tour de France Femmes

Vos komt weer als eerste over de streep.

Vos komt weer als eerste over de streep.

Marianne Vos heeft de zesde etappe in de Tour de France Femmes gewonnen. In de 128 kilometer tellende rit van Saint-Dié-des-Vosges naar Rosheim kwam de 35-jarige draagster van de gele trui na een sprint als eerste over de meet. Door de bijbehorende bonificatieseconden verstevigt ze haar leiding in het klassement.

Vos komt weer als eerste over de streep.

Vos komt weer als eerste over de streep.

Het was voor Vos haar tweede dagsucces in deze Tour. Maandag was ze ook al de beste. Haar voorsprong in het algemeen klassement op nummer twee Silvia Persico is opgelopen tot 30 seconden. Demi Vollering staat zesde op 1.11 van Vos. Annemiek van Vleuten heeft 1.28 achterstand.

Vos prees na haar tweede ritzege in de Tour de France Femmes haar teamgenoten van Jumbo-Visma. „De ploeg heeft er alles aan gedaan om mij goed in positie te krijgen. Heel mooi dat het lukt”, zei de geletruidraagster bij de NOS.

Vos nam met de ritzege ook de groene trui over van landgenote Lorena Wiebes die door een val op achterstand was geraakt en niet mee kon sprinten. „Ik zit nog een dag in het geel en steviger in het groen. Mooie resultaten en een mooie dag”, aldus Vos.

Klasse apart

Het peloton kreeg vrijdagmiddag vier korte beklimmingen voor de kiezen. Voorafgaand leek het de ideale rit voor vluchters, maar het peloton leek lange tijd niet van plan om iemand te laten vertrekken. Na 50 kilometer kreeg een grote kopgroep, met onder anderen Silke Smulders, uiteindelijk de ruimte.

Maar ook zij hielden het niet vol. De laatste vluchter, Le Net, werd zo’n vijf kilometer voor de meet gegrepen. En dus kwam er toch een massaspurt. Daarin bleek de Nederlandse weer een klasse apart.

Wiebes valt

Met nog twintig kilometer te gaan kwam Lorena Wiebes hard ten val in de afdaling. Ze kon gelukkig weer opstappen, maar kwam er niet zonder kleerscheuren vanaf. Ze liep moeizaam naar haar fiets en haar elleboog bloedde flink.

Van de zes etappes die nu verreden zijn, zijn er liefst vier door een Nederlandse vrouw gewonnen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop