Sport/Voetbal
787005788
Voetbal

President Beieren krijgt buikpijn van Super Cup-duel Bayern München

Markus Söder.

Markus Söder.

MÜNCHEN - Markus Söder, de minister-president van de Duitse deelstaat Beieren, maakt zich grote zorgen om de wedstrijd om de Super Cup, die Bayern München binnenkort in Boedapest speelt tegen Sevilla. De hoofdstad van Hongarije is momenteel niet bepaald ’coronavrij’, maar toch zijn relatief veel supporters welkom.

Markus Söder.

Markus Söder.

Söder adviseerde fans heel goed na te denken alvorens af te reizen. „Als ik er aan denk wat de consequenties kunnen zijn, krijg ik al buikpijn”, aldus de politicus. De verwachting is dat ruim 2000 Duitsers in het Puskas-stadion aanwezig zullen zijn. Beide clubs hebben van de UEFA 3000 tickets gekregen.

Risicogebied

Boedapest geldt in Duitsland in verband met het virus als risicogebied. Wie er echter minder dan 48 uur verblijft, hoeft niet verplicht in quarantaine.

Aangezien ook in Zuid-Duitsland het virus oplaait, mochten er bij de thuiswedstrijd van Bayern afgelopen vrijdag tegen Schalke geen supporters aanwezig zijn. Aanvankelijk was dit wel de bedoeling. Beieren kreeg vanuit de landelijke politiek bijval voor dit besluit.

Opening internationale seizoen

De wedstrijd om de Super Cup, tussen de winnaar van de Champions League (Bayern München) en de Europa League, geldt als een soort van opening van het internationale voetbalseizoen.