Nieuws/Sport
7885
Sport

Veelzijdigheid Clippers is Timberwolves te machtig

Blake Griffin (links) heeft er plezier in.

Blake Griffin (links) heeft er plezier in.

Los Angeles Clippers blijft uitstekend presteren in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De ploeg uit Californië was zaterdag (lokale tijd) met 119-105 te sterk voor Minnesota Timberwolves. Voor de Clippers was het de negende zege in tien wedstrijden.

Blake Griffin (links) heeft er plezier in.

Blake Griffin (links) heeft er plezier in.

De overwinning in Minneapolis was een echte teamprestatie van de LA Clippers. Liefst zes spelers van de bezoekende club eindigden op de scoringslijst in de dubbele cijfers. Blake Griffin (20 punten en 11 rebounds) en J.J. Redick (18 punten) hadden het grootste aandeel in de ruime overwinning.

Stadgenoot Los Angeles Lakers rolde New Orleans Pelicans met 126-99 op. Jordan Clarkson (23 punten) was topscorer bij de winnende ploeg. Voor de Pelicans was het de negende nederlaag in tien duels.

Bulls boeken zege

Chicago Bulls versloeg voor eigen publiek Washington Wizards met 106-95. Jimmy Butler blonk uit bij de thuisploeg met 37 punten, 8 rebounds en 9 assists.

Detroit Pistons verraste Denver Nuggets in eigen hal: 95-106. Voor de Pistons was het de eerste uitzege in dit seizoen. De ploeg uit Detroit verloor de voorgaande zeven duels in Denver op rij.