Sport/Darts
7886
Darts

Ontketende Van Barneveld gewaarschuwd voor landgenoot

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld maakte tijdens zijn eerste optreden van de Grand Slam of Darts diepe indruk. In Wolverhampton was voormalig wereldkampioen bij de jeugd, Nathan Aspinall, niet opgewassen tegen de ontketende Nederlander: 5-1 in legs.

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld

'Barney' produceerde een gemiddelde van 110.15, een toernooirecord voor de 49-jarige Hagenaar. "Het is briljant. Ik voelde me uitstekend en speelde vanaf het begin prima. 5-0 winnen met een gemiddelde van 110 is fenomenaal. Ik ben echt heel blij. Ik weet dat ik in een lastige groep zit. Maar als ik zo voor de dag komt, klop ik iedereen."

Danny Noppert

Danny Noppert

In zijn volgende duel neemt de winnaar van 2012 het zondagavond op tegen Danny Noppert. Zijn landgenoot verraste met een 5-3 zege op Mensur Suljovic. Dat optreden betekende een waarschuwing voor Van Barneveld.  "Ik ken Danny niet heel goed, maar hij heeft me een keer in een finale van een exhibitietoernooi verslagen. Hij is een goede speler, want wat hij tegen Suljevic heeft laten zien, dat was echt fantastisch.”

Noppert topper in de dop

In tegenstelling tot Van Barneveld houdt Noppert zich (nog) niet fulltime bezig met darts. Sterker nog, afgelopen donderdag moest hij nog gewoon werken. Twee dagen later boekte ’Noppie’ direct zijn meest aansprekende zege uit zijn nog prille loopbaan. Al liet hij dit jaar bij de BDO met drie toernooizeges en een negendarter al mooie dingen zien. Maar in de PDC zit de echte wereldtop en met die spelers mag Noppert zich nu dus meten. Tijdens de Grand Slam of Darts strijden namelijk de beste darters van de PDC en BDO tegen elkaar.