Sport/Voetbal
78901927
Voetbal

Heerenveen beloont Jansen met nieuw contract

Johnny Jansen

Johnny Jansen

HEERENVEEN - Vlak voor de kerst heeft SC Heerenveen het contract van hoofdtrainer Johnny Jansen met twee jaar verlengd.

Johnny Jansen

Johnny Jansen

De 44-jarige Fries is bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer in de Eredivisie, nadat hij daarvoor al in tal van andere functies bij de club had gewerkt. Heerenveen gaat als nummer 8 van de ranglijst de winterstop in.

Jansen kreeg afgelopen zomer een contract voor een jaar in het Abe Lenstra Stadion. Hij fungeerde in de laatste weken van het vorige seizoen al als interim-hoofdtrainer, na het ontslag van Jan Olde Riekerink. „Een contract voor een jaar is prima”, zei Jansen bij zijn aanstelling.

„Het is aan mij om mijn werk hier goed te doen, zodat we samen verder kunnen bouwen.” De clubleiding is zo tevreden over de eerste seizoenshelft, dat Jansen met een nieuw contract op zak de feestdagen in gaat.

Stabiel

SC Heerenveen presteert dit seizoen een stuk stabieler dan in voorgaande seizoenen. Het elftal van Jansen verloor pas vier competitiewedstrijden. Alleen Ajax (twee), AZ en Feyenoord (drie) hebben minder nederlagen geïncasseerd. Met 22 tegendoelpunten beschikt de Friese ploeg bovendien over een van de minst gepasseerde defensies in de Eredivisie.

Begin deze maand verlengde technisch manager Gerry Hamstra zijn contract bij Heerenveen al tot medio 2022. In een filmpje vol kerstboodschappen van de spelers kondigde Hamstra aan dat ook Jansen langer blijft. „We zijn zeer tevreden over de samenwerking met Johnny, die het dna van de club als geen ander kent en bezit”, aldus Hamstra. „Johnny heeft goed werk afgeleverd afgelopen half jaar. De komende tijd willen we daar de volgende stappen in maken.”

Bekijk hier de uitslagen en stand in de Eredivisie