Nieuws/Sport
7891
Sport

Hummels: 'Liever CL dan prolongatie wereldtitel'

Mats Hummels

Mats Hummels

Mats Hummels snakt naar de eindzege in de Champions League. Dat blijkt uit een interview dat de 27-jarige verdediger van Duitsland gaf aan Bild Zeitung.

Mats Hummels

Mats Hummels

Het winnen van de belangrijkste Europa Cup prefereert Hummels zelfs boven het prolongeren van de wereldtitel, over twee jaar in Rusland. "Omdat ik de Champions League nog nooit heb gewonnen. Als ik moet kiezen zou ik in 2018 liever de Champions League winnen dan de wereldtitel pakken."

caption

caption

Hummels kwam in 2013 met Borussia Dortmund al eens dicht bij de eindzege van het kampioenenbal. Arjen Robben gooide namens Bayern München echter de deur dicht voor Hummels. Komend seizoen wil hij aan de zijde van de Nederlander alsnog toeslaan. De afgelopen drie seizoenen strandden de Zuid-Duitsers in de halve eindstrijd.

caption

caption

De man uit Bergisch Gladbach zegt in gesprek Der Welt am Sonntag dat hij het verrassende RB Leipzig zeer serieus neemt. Leipzig is net als Bayern in het bezit van 24 punten. "Zolang wij punten laten liggen, zijn zijn titelkandidaat. Wat ik tot nu toe van ze heb gezien, heeft me overtuigd. Ze verdedigen als een team en beschikken over individuele klasse", aldus Hummels.