Nieuws/Sport
7894
Sport

Manager Everton uit kritiek op bondscoach

Ronald Koeman pleit voor Pieters in Oranje

Ronald Koeman

Ronald Koeman

Ronald Koeman heeft kritiek geuit op het selectiebeleid van bondscoach Danny Blind. "De keuze is geringer geworden door blessures, maar er zijn best nog wel een aantal spelers dat niet opgeroepen is dat er afgelopen woensdag had moeten staan", aldus Koeman bij de De Tafel van Kees.

Ronald Koeman

Ronald Koeman

Koeman noemt Erik Pieters van Stoke City als voorbeeld. "Hij speelt al twee of drie jaar iedere week als linksback bij Stoke en dat doet hij gewoon prima. Wat is dan de reden om die jongen niet te selecteren?", uit de manager van Everton zijn ongenoegen.

Ronald Koeman

Ronald Koeman

Koeman zou Daley Blind van de linksbackpositie afhalen. "Ik zie Daley liever centraal dan als linksback. En misschien zelfs wel als middenvelder, voor de verdediging. Maar ik geef alleen aan dat er spelers zijn die het verdienen om opgeroepen te worden", aldus de 53-jarige voormalig Oranje-international.

Het Nederlands elftal neemt het zondagavond op tegen Luxemburg in het kader van de WK-kwalificatie. Afgelopen woensdag speelde Oranje gelijk tegen België: 1-1.