Sport/Tennis
789706733
Tennis

Nick Kyrgios gaat in staking tijdens wedstrijd na waarschuwing

„Er bestaat zoiets als zweet bij een temperatuur van 30 graden.”

„Er bestaat zoiets als zweet bij een temperatuur van 30 graden.”

Halle - Nick Kyrgios heeft woensdag op allerlei manieren van zich doen spreken. Tijdens het ATP-toernooi van Halle zorgde hij in de eerste plaats voor een stunt door als nummer 65 van de wereld nummer 6 Stefanos Tsitsipas te verslaan (5-7, 6-2, 6-4), maar die winst kwam niet zonder slag of stoot.

„Er bestaat zoiets als zweet bij een temperatuur van 30 graden.”

„Er bestaat zoiets als zweet bij een temperatuur van 30 graden.”

Zo sloeg de Australiër na het verlies van de eerste set zijn racket aan gort uit frustratie, maar dat was verre van het opvallendste. Aan het begin van de tweede set kreeg Kyrgios namelijk een waarschuwing wegens tijdrekken van de scheidsrechter. Hier snapte de tennisser niets van, waarna hij op de bank plaats nam in afwachting van de supervisior. Dit leidde - mede doordat Tsitsipas gewoon serveerde - tot bizarre taferelen.

„Hij zei dat ik te langzaam speelde, maar statistisch gezien ben ik een van de snelste spelers”, zo verklaarde Kyrgios na afloop. „Ik moest steeds naar de zijlijn lopen om mijn handdoek te pakken. Er bestaat zoiets als zweet bij een temperatuur van 30 graden, daarom ging ik naar de zijkant. Ik moest mijn handen afvegen en hij gaf me een waarschuwing.”

Kyrgios hervatte uiteindelijk de wedstrijd en liet twee games later ook het beste van zichzelf zien. Met een strakke onderhandse forehand zette hij Tsitsipas te kijk.

Strafgame

Vorige week was er ook zat te doen rondom Kyrgios. Het enfant terrible kreeg op het ATP-toernooi van Stuttgart een strafpunt en vervolgens ook een strafgame opgelegd voor onsportief gedrag aan het begin van de tweede set, nadat hij een racket brak en in de clinch ging met een groep toeschouwers. Kyrgios verklaarde achteraf racistisch bejegend te zijn geweest.