Sport/Tennis
789715093
Tennis

Jean-Julien Rojer krijgt na zeven jaar nieuwe partner

Jean-Julien Rojer.

Jean-Julien Rojer.

AMSTERDAM - Dubbelspecialist Jean-Julien Rojer vormt niet langer een koppel met de Roemeen Horia Tecau. Rojer (39) en Tecau (35) behoorden tot de wereldtop en vormden zeven seizoenen lang een vast duo. Ze wonnen samen twee grand slams.

Jean-Julien Rojer.

Jean-Julien Rojer.

Rojer gaat vanaf komend seizoen een duo vormen met de Braziliaan Marcelo Melo (37), de voormalig nummer 1 van de wereld. Melo beëindigde recent de samenwerking met de Pool Lukasz Kubot, de nieuwe dubbelpartner van Wesley Koolhof.

Rojer en Tecau wonnen in 2015 Wimbledon en twee jaar later de US Open. Vijf jaar geleden waren ze ook de besten op de ATP Finals, het officieuze WK.

„De beslissing is in samenspraak genomen. Tecau miste het einde van het seizoen door een blessure en toen ik zonder hem een toernooi speelde in Antwerpen heb ik hem opgebeld. Het voelde alsof het voor allebei het moment was om verder te gaan en iets nieuws, ook misschien een andere speelstijl, te proberen”, aldus Rojer, nu de nummer 24 van de wereld in het dubbelspel en onderdeel van het Nederlandse Daviscup-team.

’Moment nu daar’

„Het is jammer dat we niet meer de kans hebben gehad een laatste wedstrijd te spelen, want tijdens ons laatste toernooi - Roland Garros - wisten we nog niet dat we uit elkaar zouden gaan. Op het moment van de breuk had ik nog geen nieuwe partner. Melo en ik kennen elkaar al jaren en hebben altijd gezegd ooit samen te gaan spelen. Het moment was er nooit, maar is nu daar.”

Matwé Middelkoop (37), de mondiale nummer 46, beëindigde de samenwerking met de Braziliaan Marcelo Demoliner. Hij vormt voorlopig een duo met Marcelo Arévalo uit El Salvador.