Nieuws/Sport
791955
Sport

Baas Schreuder ontkent contact met Bayern

Hoffenheim-trainer Julian Nagelsmann.

Hoffenheim-trainer Julian Nagelsmann.

Julian Nagelsmann heeft naar eigen zeggen geen enkel contact gehad met Bayern München over de vacature die onlangs ontstond na het ontslag van Carlo Ancelotti. 

Hoffenheim-trainer Julian Nagelsmann.

Hoffenheim-trainer Julian Nagelsmann.

De dertigjarige trainer van TSG 1899 Hoffenheim werd veelvuldig genoemd als opvolger van de Italiaan. Volgens Duitse media bleek een tussentijdse overstap echter niet haalbaar en koos Bayern daarom voor de gelouterde Jupp Heynckes, die het seizoen afmaakt.

Het hardnekkige gerucht gaat dat de baas van voormalig FC Twente-trainer Alfred Schreuder, die assistent van de jonge Duitser is, in de zomer alsnog naar München komt.

"Er is geen verzoek en geen aanbod geweest van Bayern. Ik heb geen contact gehad met die club'', zei Nagelsmann donderdag. De jonge trainer leidde Hoffenheim vorig seizoen naar de vierde plek in de Bundesliga. Hij verlengde in de zomer zijn contract tot medio 2021.

"Ik concentreer me volledig op succes met Hoffenheim. In mijn hoofd ben ik nergens anders mee bezig'', zei Nagelsmann, wiens eigen voetbalcarrière door knieblessures amper van de grond kwam en die zich daarom al vroeg op het trainersvak stortte.