Sport/Autosport
7921
Autosport

Braziliaanse Grand Prix mag hopen op natte editie

Massa neemt in speciale outfit afscheid

Williams-coureur Felipe Massa.

Williams-coureur Felipe Massa.

Felipe Massa rijdt dit weekeinde zijn voorlaatste Formule 1-race. Hij neemt zondag, tijdens zijn laatste thuisrace, in stijl afscheid van zijn eigen fans. De Braziliaan van Williams gaat met een speciale helm en een aangepaste outfit de strijd aan op Interlagos.

Williams-coureur Felipe Massa.

Williams-coureur Felipe Massa.

"Ik houd van mijn mensen en zij hopelijk ook van mij. Ik kijk heel erg uit naar de race. Hopelijk kan ik de fans wat moois laten zien", stelde Massa zaterdag nadat hij zich als dertiende had gekwalificeerd op het Autódromo José Carlos Pace.

"Regen is van harte welkom om me te helpen", aldus de 35-jarige coureur. De roep om druppels lijkt in ieder geval te worden beantwoord. Zondagochtend viel er een bak met water en de verwachting is dat het de gehele dag nat zal blijven in São Paolo.

De speciale outfit en helm van Felipe Massa.

De speciale outfit en helm van Felipe Massa.

Massa was veertien jaar actief in de Formule 1. Hij maakte in 2002 bij Sauber zijn entree en reed vervolgens negen jaar, vanaf 2006, voor Ferrari. In 2014 stapte hij over naar Williams.

Zijn 'hoogtepunt' beleefde de 35-jarige Massa in 2008. Tijdens de laatste race van het seizoen, nota bene die van Brazilië, waande hij zich secondenlang wereldkampioen. Massa won zijn thuisrace, de laatste van het seizoen, maar zag Lewis Hamilton de titel 'stelen' door vier bochten voor het einde nog iemand in te halen en alsnog kampioen te worden. 

Massa trekt na dit seizoen de deur van de koningsklasse van de autosport achter zich dicht. Hij maakt plaats voor de amper 18-jarige Lance Stroll, die bij Williams een duo gaat vormen met Valtteri Bottas. De GP in Abu Dhabi, die over twee weken op het programma staat, wordt zijn allerlaatste. 

De baan van São Paolo lag er zondagochtend nat bij.

De baan van São Paolo lag er zondagochtend nat bij.