Sport/Tennis
79269436
Tennis

Djokovic mist finale, Thiem zegeviert in Belgrado

BELGRADO - Novak Djokovic heeft zich ondanks een zege op Alexander Zverev niet geplaatst voor de finale van de eerste ronde van de door hemzelf opgezette Adria Tour.

De Servische nummer 1 van de wereld versloeg voor volle tribunes in het Novak Tennis Center in Belgrado de Duitser met 4-0 1-4 4-2. Hierdoor plaatste de Servische tennisser Filip Krajinovic zich voor de eindstrijd.

Eigen toernooi

Djokovic kwam op het idee een eigen toernooi te organiseren, omdat het tennisseizoen niet eerder dan 31 juli wordt hervat. De landen in de Balkan zijn ook relatief licht getroffen door het coronavirus, waardoor zo’n 4000 toeschouwers welkom waren bij het exhibitietoernooi. De Adria Tour gaat nog tot 5 juli langs Servië, Kroatië en Bosnië. De derde ronde in Montenegro is afgelast.

Krajinovic had Djokovic zaterdagavond verslagen en plaatste zich voor de finale. Daarin nam hij het op tegen Dominic Thiem, die voor een plaats in de finale Grigor Dimitrov had verslagen. Thiem was zondagavond Krajinovic in drie sets de baas: 4-3 (7-2) 2-4 4-2.