7927
Wielrennen

'Het gaat om de toekomst van de ploeg'

Elis Ligtlee waarschuwt wielerbond

Elis Ligtlee en bondscoach René Wolff.

Elis Ligtlee en bondscoach René Wolff.

Elis Ligtlee vindt dat de KNWU een grove fout begaat als de wielerbond de rol van René Wolff gaat verkleinen of de bondscoach helemaal opzijschuift. 

Elis Ligtlee en bondscoach René Wolff.

Elis Ligtlee en bondscoach René Wolff.

"Ik hoop dat de bond gaat inzien dat baanwielrennen anders is dan wegwielrennen. Wij hebben een full-timeprogramma nodig om goed te presteren. De KNWU wil dat René een paar trainingen gaat doen en dat we het voor de rest zelf uitzoeken, maar zo werkt het niet."

Ligtlee veroverde afgelopen zomer in Rio de Janeiro goud op de keirin en schroomt niet om als olympisch kampioene haar stem te laten horen. "Ik heb mijn medaille aan René te danken. Ik ben bang dat we ons team kunnen oprapen als hij weggaat, dat het zonder hem niet meer wordt zoals het was. Als het erop lijkt dat het niet goed gaat komen, ga ik me er mee bemoeien. Het gaat om de toekomst van de ploeg", aldus Ligtlee tegenover de NOS.

Het contract van Wolff met de KNWU loopt eind dit jaar af, maar nog altijd heeft de 38-jarige Duitser geen idee of hij straks zijn werkzaamheden kan voortzetten. Technisch directeur Johan Lammerts heeft totaal andere opvattingen dan Wolff als het gaat om het invullen van het technische kopmanschap van een wielerselectie.