7943
Wielrennen

Vierde zege Van der Poel in Superprestige

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel blijft de Superprestige beheersen. De Nederlandse veldrijder won zondag in het West-Vlaamse Gavere de vierde wedstrijd in die reeks, nadat hij eerder dit seizoen ook de eerste drie manches (in Gieten, Zonhoven en Ruddervoorde) op zijn naam had geschreven.

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel

Van der Poel (Beobank-Corendon) ging er al snel alleen vandoor en liet de anderen ver achter zich. Aan de streep had hij iets meer dan een minuut voorsprong op wereldkampioen Wout van Aert. Europees kampioen Toon Aerts kwam als derde over de finish.

"Ik had eigenlijk gehoopt dat ik bij mijn versnelling wat mannen had meegekregen, maar dat was dus niet het geval'', zo sprak Van der Poel na afloop. "Ik ben dan maar in mijn eigen ritme blijven verder rijden en dat bleek voldoende te zijn om het hier te halen. Ik had meer tegenstand van Wout verwacht, maar blijkbaar kreeg hij opnieuw te maken met pech.''

Dankzij zijn vierde opeenvolgende overwinning gaat Van der Poel nog steviger aan de leiding in de Superprestige. Hij heeft het maximum van 60 punten, Van Aert staat op 56 punten.

Bij de vrouwen domineert Sanne Cant. De Belgische behaalde in Gavere, net als Van der Poel, de vierde zege in vier wedstrijden in de de Superprestige. De Belgische kampioene ging er in de laatste ronde alleen vandoor. Haar landgenote Jolien Verschueren werd tweede voor de Luxemburgse Christine Majerus. Sophie de Boer was op de zesde plaats de beste Nederlandse.

In de stand heeft Cant nu 59 punten, veertien meer dan Ellen Van Loy. Die Belgische kwam zondag niet verder dan de vierde plek.