Sport/Darts
794734466
Darts

Michael van Gerwen wacht operatie aan werparm

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen moet een operatie aan zijn rechterpols ondergaan. De drievoudig wereldkampioen heeft al een tijdje last van een tintelend gevoel in de arm waarmee hij zijn pijlen werpt. Uit medisch onderzoek bleek dat Van Gerwen kampt met het zogeheten carpaletunnelsyndroom, veroorzaakt in de doorgang tussen de onderarm en de hand waar zenuwen en pezen doorheen lopen.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

De 33-jarige Brabander laat zich op 14 juni opereren, een dag na de play-offs van de Premier League in Berlijn. „Helaas mis ik daardoor de Players Championships 16 en 17 en de World Cup of Darts”, aldus Van Gerwen. „Maar dit is het juiste moment om het probleem op te lossen.”

De World Cup of Darts, van 16 tot en met 19 juni in Frankfurt, is een landenwedstrijd waar de darters het in teamverband tegen elkaar opnemen. Van Gerwen zou het Nederlandse koppel vormen met Danny Noppert, maar Dirk van Duijvenbode neemt nu zijn plek over.

„Het goede nieuws is dat ik weer 100 procent ben als mijn herstel is afgerond”, aldus Van Gerwen, die rond het World Matchplay (half juli) weer volledig fit hoopt te zijn.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop