Sport/Autosport
795581551
Autosport

’McLaren ontslaat 1200 werknemers’

Logo McLaren

Logo McLaren

McLaren moet zo’n 1200 werknemers overtollig verklaren. De autofabrikant gaat flink snijden in de kosten.

Logo McLaren

Logo McLaren

Volgens motorsport.com wordt ook het Formule 1-team niet ontzien. McLaren wordt flink geraakt door de coronacrisis. Ook wordt er vanaf volgend seizoen een budgetplafond geïntroduceerd in de Formule 1. Die limiet is inmiddels verlaagd naar 145 miljoen dollar. Zo’n zeventig medewerkers van de Formule 1-tak zouden hun baan verliezen, al moeten de laatste details nog worden afgerond.

,,We betreuren ten zeerste de impact die deze herstructurering zal hebben op al onze mensen, maar vooral voor hen wiens banen op het spel staan”, zei Paul Walsh, voorzitter van de McLaren Group.

De Formule 1-tak van McLaren verzekerde zich onlangs per 2021 van de diensten van Daniel Ricciardo, die de naar Ferrari vertrekkende Carlos Sainz opvolgt. Ricciardo gaat in twee jaar tijd naar verluidt zo’n 35 miljoen euro verdienen.

Christijan Albers noemde dat in zijn column in Telesport ‘een beetje angstaanjagend’. Ook met het oog op de lening van 150 miljoen pond die McLaren onlangs vroeg aan de Britse overheid. Dat verzoek werd afgewezen.