Nieuws/Sport
7960
Sport

Vervelend basisdebuut voor PSV'er

Brenet gaat Depay 'dankjewel' zeggen

Joshua Brenet in duel met Daniel Da Mota.

Joshua Brenet in duel met Daniel Da Mota.

Joshua Brenet maakte woensdag tegen België (1-1) als invaller zijn debuut voor Oranje en mocht zondag voor het eerst in de basis beginnen, maar de PSV-back zal met weinig plezier terugdenken aan zijn optreden in Luxemburg.

Joshua Brenet in duel met Daniel Da Mota.

Joshua Brenet in duel met Daniel Da Mota.

Brenet veroorzaakte in het WK-kwalificatieduel met de voetbaldwerg vlak voor rust een strafschop. De verdediger duwde een tegenstander in het eigen zestienmetergebied in de rug, waarna de scheidsrechter naar de stip wees.

Maxime Chanot wist wel raad met het buitenkansje en stuurde Maarten Stekelenburg vanaf elf meter de verkeerde kant op: 1-1. Arjen Robben had het Nederlands elftal een aantal minuten eerder nog op een 0-1 voorsprong gezet. 

Brenet was Memphis Depay, die Oranje uiteindelijk aan een 1-3 zege hielp, na afloop wel een bedankje verschuldigd, zo besefte de verdediger na de moeizame zege.

"Ik heb Memphis nog niet gesproken, maar ik ga nog wel even ’dankjewel’ zeggen”, zei Brenet. "Voor mijn gevoel gebeurde het buiten het strafschopgebied. De scheidsrechter zei dat ik hem onderuit had getrokken, maar volgens mij was het meer een botsing. Hij deed het slim. Hij ging voor me lopen, stopte en viel voorover. Gelukkig hebben we toch nog drie punten gepakt.”