Nieuws/Sport
7961
Sport

Sneijder snapt beslissing van Blind

Opluchting en schrik tegelijk bij gewisselde Robben

Wesley Sneijder tijdens het duel met Luxemburg.

Wesley Sneijder tijdens het duel met Luxemburg.

Danny Blind liet Arjen Robben (32) en Wesley Sneijder (32) zondag tijdens het WK-kwalificatieduel met Luxemburg allebei in de kleedkamer achter na de rust. "Arjen had fysieke klachten", stelde de bondscoach na afloop. De keuze om Sneijder te wisselen was een tactische. 

Wesley Sneijder tijdens het duel met Luxemburg.

Wesley Sneijder tijdens het duel met Luxemburg.

Robben greep vlak voor de onderbreking na een sprintje naar zijn hamstring. De Bayern München-aanvaller stond dit jaar lang aan de kant vanwege hamstringklachten. Na afloop stelde hij dat hij last had van 'een kleine verkramping achterin bovenbeen'.

Schande

"Ik denk niet dat het een ernstig of langdurige blessure is, maar het is wel waardeloos om uit te vallen", aldus Robben. "Je wil door, maar je moet je verstand op zo'n moment de baas laten zijn. Al blijft het dood en doodzonde. Je wil gewoon lekker spelen, alhoewel lekker spelen. Het is een schande dat je op zo'n veld moet spelen. Dit kan echt niet. Op bepaalde plekken stond je gewoon in de blubber. Dat mag niet op dit niveau."

Ondermaats

Over het spel was Robben niet tevreden. Sterker nog, hij schrok ervan. "Het lag vandaag ook misschien een beetje aan het veld, maar heel veel dingen gingen gewoon niet goed. In balbezit was het echt ondermaats. We hadden problemen om via combinatiespel tot goede aanvallen te komen. Ik heb geen zin om negatief te zijn, maar het is de realiteit. Het moet beter. Dit is niet het niveau dat we nastreven. We willen naar het WK en dan moet het beter", aldus Robben tegenover de NOS.

Sneijder

"Wesley werd gewisseld omdat we het veld breder wilden houden. Ik wilde aanvallend wisselen", verklaarde Blind na afloop zijn keuze om de bijna-recordinternational aan de kant te houden. Sneijder bevestigde dat na afloop. 

"Het was zeker niet vanwege een blessure. Daar ben ik blij om, want volgend weekeinde spelen we met Galatasaray tegen Fenerbahçe. Ik was natuurlijk minder blij met het feit dat ik werd gewisseld, maar de keuze was logisch. Vanaf links zou ik tussen de linies moeten komen te spelen, maar die waren er niet. Dan moet ik het breed houden, maar ik ben natuurlijk geen echte linksbuiten."