Sport/Tennis
79671265
Tennis

’Hij is nu misschien wel de beste speler van de wereld’

Medvedev zet topvorm door

Daniil Medvedev

Daniil Medvedev

SHANGHAI - De Russische tennisser Daniil Medvedev heeft het masterstoernooi van Shanghai gewonnen. In zijn zesde finale op rij versloeg de nummer 3 van de plaatsingslijst de Duitser Alexander Zverev in twee sets: 6-4, 6-1. In de voorgaande vier ontmoetingen was Zverev steeds de sterkste geweest.

Daniil Medvedev

Daniil Medvedev

De 22-jarige Duitser was gewaarschuwd want Medvedev speelde de afgelopen maanden al vijf finales, waarvan hij er twee won. „Hij is op dit moment misschien wel de beste tennisser van de wereld”, zei Zverev vooraf over zijn 23-jarige rivaal uit Rusland. De eerste set ging nog gelijk op, waarbij Medvedev met een break de set binnenhaalde. In de tweede set was er al in de tweede game een break voor de Rus waarna Zverev, als vijfde geplaatst, er niet meer in leek te geloven.

„Het gaat ongelooflijk goed de laatste maanden”, zei Medvedev, die in Cincinnati en St-Petersburg de beste was, maar de finale van de US Open verloor van de Spanjaard Rafael Nadal. „Ik heb er hard voor gewerkt om dit niveau te bereiken. Ik hoop nog veel te winnen.” Medvedev stond er onbewogen bij. Dat had een reden. „Iedereen wil steeds iets nieuws zien. Daarom vier ik mijn overwinningen op de baan niet”, vertelde hij met een glimlach. Medvedev verloor in Shanghai zelfs geen set. Hij heeft zich al gekwalificeerd voor de ATP Finals, het prestigieuze eindejaarstoernooi. Zverev is nog niet zeker van deelname aan het toernooi in Londen dat hij vorig jaar nog won.