7975
Autosport

Verstappen oogst lof met sensationele eindspurt

Max Verstappen.

Max Verstappen.

Max Verstappen klom zondag in de Grand Prix van Brazilië in de laatste zestien ronden van de zestiende plek op naar de derde plaats en deed dat met enkele grandioze inhaalacties. Vanuit alle hoeken en windstreken kreeg de Nederlandse Red Bull-coureur na afloop lof toegespeeld. 

Max Verstappen.

Max Verstappen.

"Simply. Fantastic. Racing", stelde het team van Mercedes, dat ondanks de één-twee van Lewis Hamilton en Nico Rosberg vooral genoot van de move van Verstappen op Sergio Perez. De Nederlander ging buitenom voorbij aan de Mexicaan en verzekerde zich op die manier van de derde plaats. Ook het team van Renault ging uit zijn dak. "Holy mother of wow! Yup, wij klapten ook."

Voormalig Indy500-winnaar Arie Luyendyk gaf Verstappen misschien wel het grootste mogelijke compliment mogelijk. "MaxSennaStappen heeft ons zojuist iets gegeven dat we ons nog lang zullen heugen."

Niki Terpstra kwam met een rake conclusie. "De Nederlanders zijn wederom sterk in slecht weer", aldus de wielrenner, die in 2014 de beste was in Parijs-Roubaix en geregeld excelleert in extreme omstandigheden. 

Ex-international Khalid Boulahrouz stelde: "Wat een racemonster, die Max Verstappen. Simpelweg een geweldenaar. Ik heb genoten van zijn inhaalrace! Tsjuss Sebastian Vettel, zeurpiet!" De Duitse Ferrari-coureur piepte dat Verstappen hem bij een actie buiten de baan had geduwd.

Ook de Fomule 1-fans thuis waren onder de indruk van het optreden van de Nederlander. Opnieuw werd Verstappen tot coureur van de dag verkozen.