Sport/Voetbal
79763412
Voetbal

Gamegigant krijgt 20 procent van aandelen Fortuna Sittard in handen

Fortuna-voorzitter Isitan Gün.

Fortuna-voorzitter Isitan Gün.

SITTARD - Het Amsterdamse bedrijf Azerion, gespecialiseerd in online gaming, wordt mede-eigenaar van Fortuna Sittard. Het bedrijf neemt 20 procent van de aandelen over.

Fortuna-voorzitter Isitan Gün.

Fortuna-voorzitter Isitan Gün.

De overname van de aandelen gaat gepaard met een kapitaalinjectie. Club en bedrijf laten in een gezamenlijke verklaring weten dat Azerion de middelen biedt om te beantwoorden aan „de sportieve en organisatorische ambities” van de club. Vorig jaar toonde de Turkse mediamagnaat Acun Ilicali interesse om Fortuna over te nemen, maar de deal kwam na maandenlange onderhandelingen niet rond. Met Azerion heeft de club nu een andere investeerder gevonden.

„Wij zijn erg blij en enthousiast om de krachten te bundelen met Azerion”, aldus Isitan Gün, eigenaar en voorzitter van Fortuna Sittard. „Azerion is een snel groeiend bedrijf met wereldwijde impact, en heeft een ongekende expertise op het gebied van gaming- en advertentietechnologie.”

Fortuna is de huidige nummer 10 van de Eredivisie. De club van trainer Sjors Ultee ontvangt donderdag Vitesse en heeft nog kans om de play-offs om een ticket voor Europees voetbal te bereiken.

Bekijk hier het programma en de stand in de Eredivisie