7982
Autosport

Duitser zelf ook beschuldigd van slecht rijgedrag

Vettel zeurt weer over Verstappen

Sebastian Vettel voor Max Verstappen.

Sebastian Vettel voor Max Verstappen.

Sebastian Vettel is niet te spreken over de manier waarop Max Verstappen hem passeerde in de Grand Prix van Brazilië.

Sebastian Vettel voor Max Verstappen.

Sebastian Vettel voor Max Verstappen.

"We raceten zij aan zij", vertelde de Duitser over zijn standpunt in het duel met de Nederlander in de zeer natte race op het circuit van Sao Paulo.

De Red Bull Racing-coureur verschalkte de Ferrari-rijder binnendoor in de laatste bochtencombinatie van het circuit. De viervoudig F1-wereldkampioen raakte daarop even van het asfalt en stelde over de teamradio dat Verstappen hem van de baan dwong.

Niet correct

Vettel: "Hij zag me zeker wel, al was Max wel veel sneller dan ik. Het ging puur om die bocht en de manier waarop hij me passeerde. Dat was volgens mij niet correct."

De twee coureurs waren ook het middelpunt van controverse na de vorige Grand Prix in Mexico, waarin ze een fel duel uitvochten in de slotfase van de race.

Alonso

Fernando Alonso vond dat Vettel juist degene is die beter moet leren inhalen. De McLaren-coureur werd naar eigen zeggen op een ander moment van de baan gedwongen door de Ferrari-man in de strijd om de zevende plek.

Alonso: "Ik kon gelukkig op een stukje uitloopasfalt terecht. Maar als er een muur was, had ik die geraakt - óf Vettel. De volgende keer rijd ik wel gewoon tegen hem aan! Dan verliest hij meer punten dan ik. De baan is van iedereen, niet alleen van hem."