Nieuws/Sport
7990
Sport

Koploper Lions krijgt klop

De handballers van OCI/Lions gaan onderuit in Hasselt.

De handballers van OCI/Lions gaan onderuit in Hasselt.

De handbalmannen van landskampioen OCI/Lions vormen de enige Nederlandse ploeg die zich vooralsnog in het linkerrijtje van de BeNe League handhaaft, maar de koploper leed wel een nederlaag bij de Belgische nummer twee, Initia Hasselt.

De handballers van OCI/Lions gaan onderuit in Hasselt.

De handballers van OCI/Lions gaan onderuit in Hasselt.

In een match met gevoeligheden, want afgelopen zomer verruilden Roel Adams en Dylan van Vossen de Limburgse titelhouder voor de Belgische club. Met Hasselt deelden zij vooral in de tweede helft een pijnlijke tik uit (29-23 na een 14-14 ruststand) aan hun voormalige club. In die helft zagen Luka Groff en Ephrahim Jerry rood aan Nederlandse zijde. 

JMS/Hurry Up

Een paar honderd kilometer verderop moest JMS/Hurry Up opnieuw een verlies incasseren. De noorderlingen, spelend zonder Tomas Bernatavicius, kregen klop van Achilles Bocholt: 24-30. Het Nederlandse onderonsje tussen Kras/Volendam en Targos/Bevo werd in de slotseconden beslist door Volendam-speler Leon van Schie: 24-23. Bij Volendam maakten Jaap Beemsterboer, Eduard Klyuyko en Geert Hinskens na maanden blessureleed hun rentree, waar Jan Josef juist de komende maanden moet toekijken.

Bevo zag afgelopen zomer de internationals Bart Ravensbergen en Dario Polman vertrekken en dat doet zich voelen bij de ploeg van trainer Harold Nusser. Meteen na rust greep de equipe uit Panningen, met Robin Janssen terug in de gelederen, weliswaar de leiding, maar mede dankzij een uitstekende Volendam-keeper Dennis Schellekens kon het die voorsprong niet consolideren.

Eerste zege

In de andere Nederlands getinte ontmoeting zette Fiqas/Aalsmeer Koornneef/Quintus opzij: 28-22. Het was de eerste overwinning onder leiding van het duo Peter Tier/Wil Plugge, die het overnam nadat de wegen van René Romeijn en Djordje Stevanovic en Aalsmeer plots scheidden.

Uitslagen BeNe League: Kras/Volendam-Targos Bevo 24-23, JMS/Hurry Up-Achilles Bocholt 24-30, Visé BM-Merksem Handbal 30-24, KV Sasja-Callant Tongeren 24-26, Initia Hasselt-OCI/Lions 29-23, Fiqas/Aalsmeer-Koornneef/Quintus 28-22.

Stand:                                 

OCI/Lions     11-18 JMS/Hurry Up  11-11

Hasselt,Bel   11-17 Kras/Volendam 11- 8

Tongeren,Bel  11-17 Targos Bevo   11- 8

Bocholt,Bel  11-13 Fiqas/Aalsmeer 11- 8

Sasja,Bel     11-13 Merksem, Bel 11- 7

Visé,Bel      11-12 Quintus       11- 0