Sport/Voetbal
799021703
Voetbal

Bournemouth-speler wil contract niet verlengen voor paar weekjes

Ryan Fraser

Ryan Fraser

De Schotse aanvaller Ryan Fraser staat weliswaar nog tot het einde van deze maand onder contract bij Bournemouth, maar hij hoeft niet meer te rekenen op speeltijd.

Ryan Fraser

Ryan Fraser

In tegenstelling tot enkele teamgenoten weigert Fraser om zijn aflopende verbintenis met een paar weken te verlengen, tot de Premier League eind juli is uitgespeeld. Coach Eddie Howe wil Fraser daarom niet meer opstellen.

„Ik wil alleen spelers hebben die volledig gefocust zijn op de degradatiestrijd die ons te wachten staat”, zei Howe een dag voor de hervatting van het seizoen tegen Crystal Palace. „Voor de club worden dit de belangrijkste wedstrijden in jaren. Iedereen moet daar mentaal klaar voor zijn en willen vechten voor de club. Vanwege zijn contractsituatie kan Ryan dat niet. Twee wedstrijden gaan het verschil niet maken, we hebben spelers nodig die negen wedstrijden alles willen geven.”

Bournemouth, de club van Oranje-international Nathan Aké, staat net onder de degradatiestreep. Fraser (26) was een vaste waarde bij de ’Cherries’. Als transfervrije speler heeft hij de clubs voor het uitkiezen. De Schotse international staat in de belangstelling van onder meer Arsenal, Tottenham Hotspur en Everton.