Sport

'Een echt lage score zit er zeker in'

Luiten doet redelijk mee in Italiaans Open

Door ANP

Joost Luiten

Joost Luiten

Golfsupport

Joost Luiten heeft een redelijke start gemaakt in het Italiaans Open, het vijfde toernooi van dit jaar uit de lucratieve Rolex Series.

Joost Luiten

Joost Luiten

Golfsupport

De Nederlandse prof legde de eerste achttien holes op de golfbaan van het Parco Reale in Monza af in 68 slagen, drie onder het baangemiddelde. Hij kwam er in de tussenstand op de gedeelde 31e plaats mee.

Zijn achterstand op zes koplopers is vier slagen. De Thai Kiradech Aphibarnrat, de Zweed Alexander Björk, de Britten Jamie Donaldson, Eddie Pepperell en Matt Wallace en de Italiaanse titelverdediger Francesco Molinari noteerden een score van 64 slagen (-7).

Topresultaat

Luiten is dit jaar nog altijd op zoek naar een topresultaat. De vijfvoudig winnaar op de Europese Tour wist nog geen toernooi bij de beste drie te eindigen. Hij kan in Italië ook nog eens veel geld verdienen. Voor de winnaar ligt een cheque van 990.000 euro klaar.

De Bleiswijker was vooral te spreken over zijn zes birdies, waarvan hij er drie maakte op de laatste vier holes. "Prima op een baan met kleine greens en zeker de eerste negen holes smalle fairways. Maar drie bogeys maken in achttien holes is op dit niveau gewoon te veel", meldde Luiten op zijn website.

Hij keek met vertrouwen vooruit. "Een echt lage score zit er zeker in, want deze baan die een beetje 'old school' is, ligt me zeker.''

Lees meer over