Sport/Tennis
801011755
Tennis

Dolblije Nadal denkt tóch nog niet aan stoppen: ’Ik zal blijven vechten’

Rafael Nadal met de Roland Garros-trofee, een bekend beeld.

Rafael Nadal met de Roland Garros-trofee, een bekend beeld.

PARIJS - Rafael Nadal (36) vond het moeilijk om zijn gevoelens te omschrijven nadat hij zondagmiddag voor de 14e keer in zijn loopbaan Roland Garros wist te winnen, door Casper Ruud in drie sets te verslaan. Maar over stoppen met tennis was hij duidelijk: „Deze titel geeft me energie om door te blijven gaan.”

Rafael Nadal met de Roland Garros-trofee, een bekend beeld.

Rafael Nadal met de Roland Garros-trofee, een bekend beeld.

Hij vervolgt bij de prijsuitreiking: „Voor mij is dit het beste toernooi ter wereld. Het voelt als thuis hier. Dat ik op mijn 36e nog hier zou staan en competitief zou zijn, dat betekent zoveel voor mij. Daardoor wil je doorgaan en vechten. Je weet nooit wat er gebeurt in de toekomst, maar ik zal het blijven proberen.”

Ook ging er speciale dank richting zijn team en familie. „Het is zo bijzonder wat er allemaal gebeurt dit jaar. Ik wil jullie danken voor al die jaren, ik had het zonder twijfel niet zonder jullie gekund. Anders was ik allang gestopt denk ik.”

Speciale woorden had hij voor de verliezend finalist Ruud. „Het was echt geweldig dat ik tegen je mocht spelen. Van harte met je jaar en deze twee weken. Het is een mooie stap voorwaarts. Ik ben blij voor je.”

Hier de beelden van het interview na afloop:

Bron: discovery+

Nadal speelde twee weken met verdoofde voet en wil naar Wimbledon

Nadal gaf na afloop ook toe dat hij twee weken lang met een verdoofde voet heeft gespeeld. Ondanks zijn blessure is de 36-jarige Spanjaard van plan om later deze maand mee te doen aan Wimbledon.

„Er zijn door mijn arts injecties aangebracht in de zenuwen, waardoor mijn voet verdoofd is. Dit wilde ik eenmalig doen, want dit is Roland Garros. Maar het brengt wel risico’s met zich mee, zoals het verstuiken van je enkel”, zei Nadal na het veroveren van zijn veertiende titel in Parijs.

Nadal gaat komende week een behandelplan opstellen en is niet van plan zijn voet vaker te verdoven. Toch heeft hij goede hoop om eind juni mee te doen aan Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het jaar. „Ik wil Wimbledon niet missen. Laten we kijken hoe de behandeling aanslaat en positief blijven. Maar op Wimbledon ga ik mijn voet niet opnieuw verdoven. In die positie wil ik mezelf niet nog eens bevinden.”

Nadal weigerde de afgelopen twee weken over zijn voetblessure te praten, omdat hij zich wilde focussen op het tennis. Wimbledon begint op maandag 27 juni.

Beelden interview over injecties voet: