Sport/Wielrennen
801220169
Wielrennen

’Ik ben de gezondste persoon ter wereld’

Dillier mist Strade Bianche door corona: ’gezondheidssysteem een grap’

Silvan Dillier in betere tijden.

Silvan Dillier in betere tijden.

Een dag voordat Strade Bianche wordt verreden is er een renner positief getest op corona.

Silvan Dillier in betere tijden.

Silvan Dillier in betere tijden.

Silvan Dillier van AG2R La Mondiale heeft COVID19 onder de leden, maar is klachtenvrij. De 29-jarige renner moet nu tien dagen in quarantaine. Zijn ploeg gaat daarom met zes in plaats van renners van start in Ialië.

„Ik baal hier verschrikkelijk van. Ik ben de gezondste persoon ter wereld”, laat hij optekenen in de Zwitserse krant Blick. Dillier had lang uitgekeken naar Strade Bianche, de Italiaanse koers over deels onverharde wegen waarmee de WorldTour na een maandenlange onderbreking vanwege het coronavirus wordt hervat. Vorig jaar kwam Dillier als veertiende over de streep in Siena.

Dillier twijfelt zelfs aan de betrouwbaarheid van de test, aangezien hij geen symptomen vertoont. Hij is er dan ook van overtuigd dat hij niemand kan besmetten. „Ik heb de laatste dagen verscheidene tests ondergaan en die waren allemaal negatief. Ook mijn bloedtesten waren zoals ze moeten zijn”, vertelt de 29-jarige renner. Hij wil dan ook dat het labo zijn positieve test opnieuw onder de loep neemt.

Dat Dillier geen fan is van de coronamaatregelen is duidelijk. Wanneer hij gevraagd wordt naar de quarantaineperiode zegt hij dat het hele gezondheidssysteem een grap is. “Gezonde mensen sluit je toch niet op!”, klinkt het.

AG2R heeft nog niet gereageerd.