Sport/Voetbal
801827305
Voetbal

CAS laat land toe

Definitief: Oranje-tegenstander Ecuador mag meedoen aan WK in Qatar

LAUSANNE - Ecuador mag meedoen aan het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Volgens sporttribunaal CAS heeft het land, een van de tegenstanders van Nederland in de groepsfase van het toernooi, speler Byron Castillo niet onrechtmatig opgesteld.

De verdediger deed mee in de kwalificatie bij Ecuador, maar volgens de Chileense bond was dat illegaal omdat hij niet de juiste nationaliteit zou hebben. Chili spande daarom een zaak aan tegen Ecuador.

Bij de start van de volgende WK-kwalificatie krijgt Ecuador wel 3 punten aftrek. Bovendien heeft het land een boete gekregen van zo'n 100.000 euro. Dit is volgens het CAS omdat het land wel valse documenten zou hebben laten zien. Eerder al verwierp de FIFA de klacht van Chili en ook Peru, dat Castillo een geboren Colombiaan zou zijn.

Vierde in Zuid-Amerika

Ecuador eindigde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks als vierde en kwalificeerde zich zo rechtstreeks voor de eindronde in Qatar. Peru werd vijfde en legde het vervolgens in een intercontinentale play-off om een WK-ticket af tegen Australië. Chili werd zevende.

Ecuador speelt nu definitief op 20 november de openingswedstrijd van het WK tegen Qatar.