Nieuws/Sport
8022
Sport

De Roon met 'volle koffer' terug naar Engeland

Marten de Roon lost Bart Ramselaar af.

Marten de Roon lost Bart Ramselaar af.

Met zijn eerste shirt van het Nederlands elftal, het traditionele 'haasje' én huiswerk van bondscoach Danny Blind keert Marten de Roon maandag terug in Engeland.

Marten de Roon lost Bart Ramselaar af.

Marten de Roon lost Bart Ramselaar af.

De middenvelder moet zich in de Premier League bij Middlesbrough meer gaan onderscheiden in balbezit in plaats van vooral de aanvallen van de tegenstander te onderbreken, iets waar wel zijn bijnaam 'De Golfbreker' vandaan komt.

"De bondscoach vindt dat ik meer de bal moet opeisen, dominanter moet zijn. Mijn type spel is dat ik veel verdedigend werk doe en de jongens voor me aan het werk zet. Daardoor val ik misschien wat minder op in balbezit. Maar ik snap zijn punt, daar ga ik aan werken. Misschien zit ik er dan de volgende keer wel vanaf het begin bij'', zei De Roon, die afgelopen week bij de groep werd gehaald vanwege een reeks geblesseerde afvallers.

Rilling

Zelden zal een voetballer zo blij zijn geweest met drie minuutjes speeltijd in Oranje als De Roon. De 25-jarige Zuid-Hollander vierde zondag in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg (1-3) kort voor tijd als invaller zijn debuut. ,,Dit was veruit het mooiste moment uit mijn carrière'', zei hij stralend. "Er ging een rilling door mijn lijf toen de bondscoach zei dat ik mocht invallen. Het Nederlands elftal, daar droomde ik als klein jongetje al van.''

Omweg

In de speech die hij in de kleedkamer moest geven, vertelde de oud-speler van Sparta Rotterdam, sc Heerenveen en Atalanta Bergamo over de lange weg die hij heeft afgelegd. "Veel jongens gaan van Ajax, Feyenoord of PSV naar het Nederlands elftal, maar ik heb het via een omweg moeten doen. Maar je ziet dat dat ook kan. Dat geeft wellicht geloof aan andere jongens die het ook niet gelijk redden.''