Nieuws/Sport
8023
Sport

Polman moet aan de bak in Champions League

Estavana Polman in het shirt van Oranje.

Estavana Polman in het shirt van Oranje.

De handbalinternationals Laura van der Heijden en Estavana Polman moeten komend weekeinde aan de bak om de volgende fase van de Champions League te bereiken. Met hun Deense Team Esbjerg verloren zij in de poule van het Slowaakse Krim Mercator met 27-22. Van der Heijden maakte vijf treffers en Polman twee. Zondag wordt de laatste wedstrijd tegen het Zweedse IK Savehof doorslaggevend

Estavana Polman in het shirt van Oranje.

Estavana Polman in het shirt van Oranje.

Het Hongaarse Györi, met daarin Nycke Groot en Yvette Broch is reeds geplaatst voor de volgende ronde, maar verloor bij de vorige club van Groot, het Deense FC Midtjylland: 27-23. Broch scoorde zes keer in Scandinavië en Groot twee keer.

Ailly Luciano en het Franse Metz, ook al zeker van de volgende ronde, wonnen met 28-25 van de Montenegrijnse koploper Buducnost. Luciano maakte vier goals. In diezelfde poule plaatste ook Anouk van de Wiel zich met de Duitse kampioen Thüringer HC voor de volgende ronde. In en tegen het Noorse Glassverket werd met 27-33 gewonnen; Van de Wiel scoorde één keer. Danick Snelder en haar Hongaarse club Ferencvaros hadden zich al verzekerd van de volgende fase en verloren met 24-37 van het Macedonische Vardar. Snelder scoorde vier keer.

De handbalsters van de Nederlandse landskampioen Sercodak/Dalfsen lijken te gaan sneuvelen in de derde ronde van de EHF Cup. De ploeg van trainer Peter Portengen moest thuis haar meerdere erkennen in het Franse Nantes, met een groot verschil: 21-31. Daardoor lijkt Dalfsen wat het uitzicht op deelname aan de poulefase kansloos, met het oog op de return, zondag bij Nantes Loire Atlantique Handball.

De Franse dames namen ergens in de tweede helft een ruime voorsprong (9-14), maar die werd nog voor rust teniet gedaan door de thuisclub. Ana Pavkovic scoorde de gelijkmaker: 14-14. Na rust nam Nantes meteen weer de leiding en die gaf het dit keer niet meer uit handen. 

In de Challenge Cup mag Virto/Quintus zich op gaan maken voor de vierde ronde. Thuis werd het Bosnische Mira Prijedor twee keer met grote marge (46-19 en 44-21) verslagen.