Nieuws/Sport
8027
Sport

Blind rekent op nieuwe 'Grote Vier'

Bondscoach Danny Blind

Bondscoach Danny Blind

Bondscoach Danny Blind kampte met gemengde gevoelens na de 3-1 zege op Luxemburg.

Bondscoach Danny Blind

Bondscoach Danny Blind

,,Ontevreden ben ik over het laten liggen van de mogelijkheden voor rust, over het spel en dat we Luxemburg terug laten komen tot 1-1 vlak voor rust. Tevreden ben ik over de wijze waarop we de wedstrijd in de tweede helft naar ons toegetrokken hebben met een grote rol voor Memphis.”

In maart 2017 volgt het volgende WK-kwalificatieduel met Bulgarije en vlak voor de zomer komt Luxemburg naar Nederland. ,,Twee duels die we moeten winnen”, vindt Blind, die internationals ziet die aanhaken (Virgil van Dijk) en die moeite hebben om aan te pikken.

,,Het is een kwestie van tijd, ervaring, het spelen van grote wedstrijden en dat gaat niet van de een op de andere dag. Wel verwacht ik van spelers als Daley Blind, Vincent Janssen, Kevin Strootman en Georginio Wijnaldum dat zij het niveau omhoog gaan tillen. Dat kan, want wie in de leeftijd zit van 25, 26 jaar moet stappen maken, completer worden en bewuster.”

Wesley Sneijder, Arjen Robben, Robin van Persie en Rafael van der Vaart vormden jarenlang de 'Grote Vier' bij Oranje. Sneijder en Robben, beiden 32 jaar oud, zijn nog steeds belangrijk voor Blind, maar Van Persie en Van der Vaart (beiden 33) zijn uit beeld geraakt bij de bondscoach.